Garde Royal

Malinois kennel

MENÜ

"A RÖVIDSZÖRŰ BELGAJUHÁSZ "

 

"Harmonikus testfelépítésu, középméretű kutya, intelligens, ellenállóképes, láthatóan megszokta a szabadban való életet, képes az évszakonként eltérő időjárási körülményeknek és a gyakori éghajlatváltozásoknak ellenállni. Harmonikus testfelépítése és büszke fejtartása elegáns, de robosztus jelleget kölcsönöz a malinois-nak, ami ezen kitenyésztett munkafajta képviselőinek öröklődő jellege is egyben.

 

A veleszületett tulajdonságok mellett, mint állatok őrzője, a malinois kiváló házőrző is egyben. Ha a helyzet megkívánja, a kutya habozás nélkül, akár makacs módon és szenvedélyesen megvédi gazdáját. Éber és figyelmes, élénk és kutató tekintete intelligenciát sugároz.”

 

 

 

TENYÉSZTÉSI CÉL:

 

 

„Az erős vézenű, jó alkatú és típusos munkakutyák tenyésztésének kialakítása. A tenyésztésbe bevont kutyáknak megjelenésükben tükrözniük kell malinois fajta ismertetőjegyeit. Elsősorban az fontos, hogy a testalkat megfeleljen egy gyors és kemény munkakutya igényeinek.

A túl kis kutyákat, melyek emiatt nem képesek keresztülvinni szándékaikat és a fajtára jellemző gyorsasággal, robbanékonysággal és keménységgel nem rendelkező túl nagy kutyákat nem lehet tenyészteni.

Figyelni kell a nemi jellegek megjelenésére, illetve az esetleges öröklött, lappangó vagy az adott pillanatban jelen lévő betegségekre. Nagy jelentősége van a tenyésztési ajánlásnak, különösen a kisebb genetikai hibák megítélésének, melyek önmagukban még nem vezetnek a tenyésztésből való kizáráshoz."

 

 

 

 

 

 


 

Asztali nézet